Skip to content Skip to footer

Darovi nepopolnosti

22.90

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40313 Kategorija: Product ID: 27259

Opis

Kaj potrebujemo za življenje in ljubezen z občutkom lastne vrednosti? Kako sprejmemo nepopolnost? Kako krepimo tisto, kar potrebujemo, in opuščamo, kar nas zadržuje? Odgovori na vsa ta vprašanja so pogum, sočutje in povezanost, ki se zdijo veliki, vzvišeni ideali. Toda v resnici so vsakdanje prakse in če jih dovolj krepimo, postanejo neverjetni darovi. Dobra novica je, da je naša ranljivost tista, ki nas prisili, da posežemo po teh čudovitih orodjih. Ker smo ljudje in tako čudovito nepopolni, moramo rabo teh orodij vaditi vsak dan. Na ta način postanejo pogum, sočutje in povezanost darovi – darovi nepopolnosti.
Brené Brown, strokovnjakinja za sram in strah, nam v tej knjigi ne ponuja hitrih rešitev, uči pa nas o vseživljenjskem potovanju od ‘Kaj neki si bodo ljudje mislili?’ do ‘Zadosten/na sem«.

Sprejemanje svoje zgodbe je težko, vendar niti malo tako težko, kot če življenje preživimo na begu pred njo. Sprejemanje svoje ranljivosti je tvegano, vendar niti malo tako nevarno, kot če obupamo nad ljubeznijo in pripadnostjo in veseljem – izkušnjami, v katerih smo najbolj ranljivi. Le če smo dovolj pogumni, da raziskujemo svojo tčmo, bomo odkrili neskončno moč svoje luči.

Dr. Brené Brown je raziskovalka, pisateljica in profesorica. Deluje na univerzi v Houstonu, na fakulteti za socialno delo, kjer preučuje pogum, ranljivost, sram in empatijo. Je avtorica štirih knjižnih uspešnic. Njen TED govor je s 35 milijoni ogledov eden od petih najbolj gledanih. Skupaj s svojo družino živi v Teksasu.
  • obseg: 304 strani 
  • format: 14 x 21 cm
  • trda vezava