Skip to content Skip to footer

Demokracija magazin – posebna izdaja Demokracije

9.91

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40795 Kategorija: Product ID: 28301

Opis

—–Po prejemu naročila vam na mail pošljemo položnico za plačilo revije in poštnine——

Posebna številka revije Demokracija – DEMOKRACIJA MAGAZIN, posvečena 30-letnici samostojne Slovenije.
Jože Biščak, odgovorni urednik:
Ta posebna številka revije Demokracija je posvečena času osamosvojitve. Tovrstne dneve praznujejo v vseh državah. To je spomin na sveti čas, ko so ljudje enotno stopili na ulice v bran domovini. In naj vedo vsi, da bomo to storili še enkrat. Če bo treba, bomo spet nosili katero koli breme, da se bomo spoprijeli s tistimi, ki nam želijo slabo. Nobena cena ne bo prevelika, da se bomo ohranili še naprej, nasprotovali bomo vsakemu, ki bo ogrožal našo suverenost, samostojnost in preživetje nas, slovenske kulture in tradicije, vsega, v kar smo stoletja verjeli.

400 fotografij, zemljevidov in grafičnih prikazov
164 strani
30 avtorjev
10 dni vojne za Slovenijo (podroben prikaz)
8 analiz osamosvojitve
4 pričevanja
4 dvostranske fotografije
3 intervjuji
1 in edina revija DEMOKRACIJA
Janez Janša: Slovenija je bila v letih 1990 in 1991 v svojih težnjah in prizadevanjih za osamosvojitev mednarodno osamljena in pretežno izolirana. To dejstvo se je v zadnjih dveh desetletjih kar nekako pozabilo ali vsaj zameglilo. Analiza vzrokov najprej pripelje do začudenja, kako je to sploh mogoče.
Tone Krkovič: Začetek priprav na organiziran oborožen odpor je v začetku potekal brez formalnega naziva, pozneje pa se je naziv oblikoval in spreminjal.
Lojze Peterle: V kritičnem trenutku smo bili pripravljeni in zmagali v vojni za Slovenijo.
Igor Bavčar: Ukrepati je bilo treba hitro, specialno enoto sem dal neposredno pod svojo komando, administrativno sem upokojil nekaj sto udbovcev, v glavnem te, ki so delali na notranji problematiki, razorožil sem SDV in ji vzel policijska pooblastila.
Vinko Vasle: Že takrat se je vsaj šušljalo, kdo vse na Delu sodeluje z Udbo in kdo z vojaško obveščevalno, dokazov pa ni bilo.
Ivan Štuhec: To je bil čas, ko bi razdvojenost političnih sil na Slovenskem lahko zapravila začete procese demokratizacije in vzpostavljanje lastne države za vedno.
  • mehka vezava