Skip to content Skip to footer

Dnevnik branja

9.90

Dodatne informacije

Na zalogi

Šifra: 40281 Kategorija: Product ID: 27191

Opis

Kdor bere, živi tisoč življenj
Dnevnik branja je naša osebna literarna kamrica, v katero beležimo seznam prebranih knjig in podatke o njih, izpišemo nagovorljive citate ter lastne misli, ki se nam ob branju porajajo. Je izvrsten pripomoček za nadaljnji pogovor v bralnih skupinah in pri Slomškovem bralnem priznanju, pa tudi vzpodbuda za otroke, ki jih tako navajamo bralne kulture in hkrati lastnega razmišljanja ob prebranih knjigah. Opremljen z ornamenti Jožeta Karlovška in mislimi bl. Antona Martina Slomška.
Velikokrat ob branju knjig začutimo željo in potrebo, da bi kakšno prebrano misel zabeležili in jo tako trajno ohranili ali pa si izpisali kakšen pomemben citat. Po drugi strani pa se včasih le stežka spomnimo, kje smo prebrali neko iskrivo misel, ali pa pozabimo, kdo je avtor nekega citata in od kod ga poznamo. Dnevnik branja je sedaj pripomoček, ki bo vse to ohranil za trajen spomin.
Dnevnik branja je oblikovan za vpis 24 knjig, ob osnovnih podatkih o knjigi (naslov, avtor, ilustrator, prevajalec, obseg, datum branja, spodbudi za branje) pa je prostor namenjen tudi zapisu misli iz knjige, lastnim razmislekom ob prebranem, novim vprašanjem, ki se porajajo, in zapiskom. Razdelke med knjižnimi vnosi bogatijo misli bl. Antona Martina Slomška, dodan je še prostor za seznam prebranih knjig, knjig na čakalnem seznamu, zabeležke o podarjenih knjigah in razne termine (npr. srečanja bralnih krožkov, literarnih srečanj ali termini v knjižnici …). Ob koncu je predstavljeno tudi Slomškovo bralno priznanje ter dodan prostor za nalepke, ki jih odslej lahko zbirajo tako najmlajši kot izkušeni bralci.
Ob dnevniku branja ponujamo tudi črtast zvezek formata A 5 in nalivno pero. Vsi trije izdelki so oblikovani po izvirnih ornamentih Jožeta Karlovška – s tem se pridružujemo prizadevanjem za spodbujanje lastnoročnega pisanja, ohranjanje slovenskega izročila in obujanje lepopisja. Lično izdelan komplet izdelkov je lahko bogato in dragoceno darilo bo kakršni koli osebni ali poslovni priložnosti.

  • obseg: 112 strani
  • format: 14,8 x 21 cm
  • trda vezava