Skip to content Skip to footer

Gospodinjski aparati in stroji

7.95

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40282 Kategorija: Product ID: 27193

Opis

Gospodinjski aparati in stroji so za otroka samoumevni družinski pripomočki, ki med delovanjem oddajajo zvoke in šume, nekateri se tudi premikajo. Otroka privlačijo zaradi delovanja, ne zaradi koristnosti. Peta lirična slikanica govori prav o odnosu aparat/stroj – človek. Otroka vodi k spoznanju, da sodobna tehnologija omogoča lažjo, hitrejšo in učinkovitejšo izvedbo ponavljajočih domačih opravil. Ker pa aparat/stroj nima pameti, ga mora usmerjati človek, se ob tem podrediti navodilom za uporabo ter poskrbeti za svojo varnost in varnost bližnjih.
Vsebina pete slikanice: ŠTEDILNIK – HLADILNIK – MEŠALNI APARAT – LIKALNIK – SESALEC – PRALNI STROJ – POMIVALNI STROJ
NANIZANKA ZA MODRIJANE, tretja zbirka šestih liričnih slikanic za otroke, razširja in poglablja splošno poučenost o okolju, spodbuja razvoj besednega zaklada in občutljivost za spoznavni, etični in estetski vidik jezika. Bogato ilustrirane pesmice malega modrijana usmerjajo v optimistično doživljanje sveta, k vse bolj tankočutnemu razmišljanju in plemenitenju lastnih izkušenj, odraslim pa ponujajo izhodišče za širši pogovor o posamezni temi.
Učinkovitost otrokove literarne socializacije je odvisna od staršev in drugih vzgojiteljev! Izkoristimo priložnost ter mu NANIZANKO ZA MODRIJANE predstavimo že pri 3. letih.
  • obseg: 20 strani
  • format: 15,5 x 15,5 cm
  • kartonka