Skip to content Skip to footer

Iskanje lepote

35.00

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40241 Kategorija: Product ID: 27101

Opis

Iskanje lepote je nenehen izziv, ki ne izzveni, dokler živimo in se zavedamo. Knjiga izbranih fotografij s kratkimi zapisi in pesmimi. K vsaki sliki je priloženo besedilo v različnih oblikah. To so kratki zapisi avtorjevih vtisov v okolju, kjer je fotografiral, včasih so to razlage k sliki, včasih pesmi ali pa tudi misli razmišljujočih ljudi.

Avtor, po poklicu zdravnik, je ob svojem poklicnem poslanstvu iskalodgovore na mnoga vprašanja v fotografiji. Veliko dni je prebil v naravi in tam iskalmotive za lepe poglede. Slike je vselej skušal zasnovati kot skladen del, izbran iz celote, ki je ne moremo ohraniti v vsem njenem obsegu. Nastale podobe obnavljajo trenutne misli in občutke, ki so ga obhajali v času nastajajoče fotografije. Ob vsej harmoničnosti se velikokrat zdi, kot da slišimo še blago melodijo, ki dopolnjuje popolnost podobe.
Motive je v vseh letnih časih ob različnih delih dneva iskal po vsej Sloveniji – od haloških vinogradov in Pohorja, krajev okoli Maribora, vse do morja. Ob čudovitih utrinkih iz narave – njegova velika ljubezen so že od nekdaj cvetice, posebej orhideje – je tu še njegov fotografski pogled na izbrane umetnine, tihožitja in portrete.
Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti. (Kitajski pregovor).

  • format: 22 x 28 cm
  • trda vezava