Skip to content Skip to footer

Od monopola do konkurence

10.00

Dodatne informacije

Na zalogi

Šifra: 40420 Kategorija: Product ID: 27479

Opis

Zbornik Od monopola do konkurence je zbirka razprav uglednih profesorjev in strokovnjakov z več različnih področij (pravo, zdravstvo, sociologija, filozofija …). Zelo raznovrstna in zanimiva razmišljanja druži opredeljevanje do Zahteve za kvaliteten, nediskriminatoren in konkurenčen razvoj javne službe v Republiki Sloveniji, ki je priložena na zadnjih straneh zbornika. Namen zbornika je, da z objavo prispevkov razpravljavcev s posveta, ki je potekal 15. aprila 2019 v Državnem svetu, pokaže in opozori na načrtno in sistemsko neurejeno problematiko izvedbe javne službe v naši državi, saj je    le-ta postala žrtev onemogočanja konkurence s ciljem ustvarjanja »javnega državnega monopola«.
Namen posveta je bil, kot je tudi namen tega zbornika, da se poleg opozorila na načrtno sistemsko neurejenost javne službe nujno sprejmejo tudi potrebne politične odločitve, s katerimi bi v Sloveniji dosegli spoštovanje temeljnih človekovih pravic in pravne države.
Avtorji prispevkov: Frane Adam, Matija Centrih, Igor Dovnik, Petra Flašker, Peter Jambrek, Dean Komel, Alojz Kovšca, Barbara Toplak Perović, Ludvik Toplak, Matjaž Trontelj, Zoran Vaupot

 

  • 122 strani
  • mehka vezava