Skip to content Skip to footer

Poklici

7.95

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40277 Kategorija: Product ID: 27183

Opis

V lirični slikanici POKLICI otrok spoznava, da imamo ljudje veliko skupnih potreb in interesov. Zadovoljimo jih tako, da se izšolamo za svoj poklic in si delo v družbi razdelimo. Že predšolski otroci radi igrajo različne vloge: učitelja, zdravnika, šoferja ipd. Ob teh pesmicah pa uvidijo, da znanje ni dovolj. Opravljanje vsakega poklica je odgovorno in zahteva srčno voljo: učitelj si iskreno želi znanje prenesti na učence; zdravnik je vedno razumevajoč in prijazen človek; od policista pričakujemo popolno poštenost; gasilec je pogumen in vedno pripravljen pomagati. Otrok naj občuti, da živi v varni, dobro organizirani družbi.
Vsebina četrte slikanice: KMET JOŽE – MODRI UČITELJI – PRODAJALEC – TRGOVEC – DOKTOR – ZDRAVNIK – ČISTOKRVEN POŠTENJAK – POGUMNI GASILCI – ODGOVORNA SLUŽBA
NANIZANKA ZA MODRIJANE, tretja zbirka šestih liričnih slikanic za otroke, razširja in poglablja splošno poučenost o okolju, spodbuja razvoj besednega zaklada in občutljivost za spoznavni, etični in estetski vidik jezika. Bogato ilustrirane pesmice malega modrijana usmerjajo v optimistično doživljanje sveta, k vse bolj tankočutnemu razmišljanju in plemenitenju lastnih izkušenj, odraslim pa ponujajo izhodišče za širši pogovor o posamezni temi.
Učinkovitost otrokove literarne socializacije je odvisna od staršev in drugih vzgojiteljev! Izkoristimo priložnost ter mu NANIZANKO ZA MODRIJANE predstavimo že pri 3. letih.
               
  • obseg: 20 strani
  • format: 15,5 x 21,5 cm
  • kartonka