Skip to content Skip to footer

Slovenci na poti iskanja resnice

15.00

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40309 Kategoriji: , Product ID: 27251

Opis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V pričujoči knjigi se dr. Marko Kos ukvarja s številnimi aktualnimi vprašanji družbe, kulture, civilizacije in problemov sodobnega človeka, pa tudi z vprašanji sprave, inteligence, elit in razvoja. Njegov spekter razmišljanj tako zajema vse sfere javnega življenja, kot predstavnik tehnične inteligence pa v ospredje postavlja iskanje resnice.
Slovenci zaman iščejo resnico. Človeštvo jo že od pamtiveka išče, pa je ne najde. Čim bližje ji je, tem bolj se mu odmika. Kajti resnice ni, je izmuzljiva. Liberalci so prisegali na Konec zgodovine Francisa Fukuyame, pa je zgodovina vse nas prehitela in pokazala, da še zdaleč ni konca razvoja demokracije. Vse manj je liberalnih demokracij. Naša razmišljanja so vse bolj samo domneve. In poganja jih dvom. Dvom je gonilo človeškega napredka. Nobene dokončnosti ni, nobene trdnosti. Še vse vladavine v zgodovini človeštva so propadle. Zato bodimo previdni in skromni. Če se nam posreči vsaj v drobcih ubrati uspešno pot, bodimo srečni. A za to je treba biti zelo spreten, preudaren in potrpežljiv.

Ta pot do resnice je lahko nevarna. Vam zgodovina nič ne pove? Inkvizitorji so trdili, da jo imajo. In z mečem silili ljudi, da jim verjamejo. Komunisti so trdili, da jo imajo. In milijoni so jo plačali z življenjem. To je tudi bistvena razlika od demokracije: ker ne pozna resnice, se zaveda, da je nekje v daljavi. In nikogar ne sili, da se ji ukloni. Zato sledimo ljudem, ki iščejo resnico. Kar je veliko moralno dejanje.
  • obseg: 192 strani 
  • format: 15,5 x 21,5 cm
  • mehka vezava