Skip to content Skip to footer

Zbogom, prijatelj moj

15.00

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40260 Kategorija: Product ID: 27141

Opis

Bila je popolnoma običajna sobota, ko se je družina s svojima psoma odpravila v park. Nenadoma pa je hrt Tom negibno oble­žal na tleh … Nova knjiga iz zbirke Prijazna družba otroke in odrasle sooči z izgubo hišnega ljubljenčka. Deček pripoveduje o smrti svojega psa, hrta Toma, ter o svojem soočanju z bolečino in žalostjo. Pripoved skozi oči otrok mladim bralcem omogoča, da se z glavnim junakom poistovetijo in se z vživljanjem v čustveni svet vrstnikov naučijo izražati svoja čustva in sočutje do drugih.
Ko se odločimo za hišnega ljubljenčka, se moramo zavedati, da ljudje običajno živimo veliko dalj časa kot živali, kar pomeni, da se bomo nekoč morali posloviti od svojega živalskega prijatelja. Z žalostjo in bolečino ob tem se soočamo različno. Ni pomembno, kako dolgo žalujemo in na kakšen način. Ljudje smo različni in vsak od nas poišče svojo pot za prebolevanje izgube. Tudi ko ne žalujemo več, ostaja naš živalski prijatelj še vedno v našem srcu in naših spominih.
Knjiga je namenjena predšolskim otrokom in šolarjem prve triade, njihovim staršem, vzgojiteljem in učiteljem. Ponuja vprašanja za pogovor, ki otroke pripravijo na branje ali poskušanje zgodbe in jih uvedejo v tematiko, po zaključku zgodbe pa so podane osnovne informacije o soočanju z izgubo hišnega ljubljenčka, vprašanja za pogovor po branju ter navodila za dejavnosti.
V knjigah iz zbirke Prijazna družba so obravnavani družbeni pojavi, s katerimi se otroci srečujejo medsobivanjem z drugimi ljudmi: priseljevanje tujcev in njihova integracija (Moj prijatelj je drugačen), posvojitve otrok ter njihova integracija v družini in družbi (Jakob dobi sestrico), žalost ob poginu hišnega ljubljenčka (Zbogom, prijatelj moj) ipd. Otrokom pomagajo razumeti dru­gačnost in jo tudi sprejemati. Z razvijanjem strpnosti se mladi bralci naučijo, da razlike niso ovira za prijateljstvo, temveč nas lahko bogatijo. Avtorica dr. Nina Novak Kerbler je izbrane druž­benokritične teme predstavila skozi oči otrok, kar omogoča, da se mladi bralci z glavnimi junaki poistovetijo in tudi sami začutijo njihovo žalost, nemoč, slabo vest, radovednost, pogum itd.
 

  • obseg: 44 strani
  • format: 16,5 x 23,5 cm
  • trda vezava