Skip to content Skip to footer

Kriminalni temelji Teritorialne obrambe in NLB

24.90

Dodatne informacije

AVTOR

,

Na zalogi

Šifra: 40294 Kategorija: Product ID: 27225

Opis

Raziskovalca udbovskih arhivov Igor Omerza in Rado Pezdir sta napisala knjigo, ki je sestavljena iz dveh delov. Prvi del Tajna ekonomika Udbe opisuje povojno rojstvo udbovske gospodarske hobotnice in njene glavne akterje. V tem delu tudi izvemo, kako je vzporedna udbovska ekonomija prerasla konec 60. in v začetku 70. let 20. stoletja v vzporedno bančništvo, predhodnika banksterstva, ki je živelo še po osamosvojitvi Slovenije.
V drugem delu Črni “teritorialni” fondi je prikazano rojstvo Titove TO, oblikovanje črnih deviz naše TO, odkrivanje in kilavo razčiščevanje teh fondov. Posebej analizirata tudi nezakonito dejavnost Nika Kavčiča (generalnega direktorja LB) in Miloša Ogrizka (nekdaj celo načelnika slovenske Udbe).
Razložen je tudi nastanek t. i. Zelene knjige, vzroki za ta falsifikat srbske Udbe in KOS, vire, ki so jo rodili in posledice, ki jih je povzročila. Knjiga ima 284 strani, razkriva številna nova in šokantna dejstva in je opremljena s faksimili dokumentov ter zanimivimi fotografijami.
  • obseg: 284 strani 
  • format: 20 x 13,5 cm
  • trda vezava