Misijonar ob Nilu

8.50
40372
+

Navdihujoča zgodba o velikem slovenskem misijonarju
V zgodbah za otroke Misijonar ob Nilu se spominjamo misijonarja in svetniškega kandidata Ignacija Knobleharja ob dvestoletnici njegovega rojstva. Bil je velik Slovenec, ki je ob predanem misijonarjenju v Sudanu veljal tudi za pomembnega raziskovalca afriškega sveta sredi 19. stoletja, a mu je prezgodnja smrt preprečila številne misijonarske in raziskovalne načrte.
Kratke zgodbe o Ignaciju Knobleharju, ki je že kot otrok v 
sebi gojil močno željo po misijonskem poklicu, na otrokom preprost način zaokroženo predstavljajo življenje in delo velikega slovenskega misijonarja, ki je katoliško vero širil med Afričani. Ob tem opozarjajo tudi na njegove velike sposobnosti za naravoslovje in znanje tujih jezikov.
Ob Knobleharju so predstavljeni tudi njegovi sodelavci misijonarji, 
obrtniki, učitelji in prostovoljci različnih poklicev, s katerimi je ustanovil in oskrboval tri misijonske postaje: Kartum, Sveti Križ in Gondokoro. Zgodbe spremljajo prikazi različnih predmetov, ki jih je Knoblehar prinesel iz potovanja po južnem Sudanu, hrani pa jih Slovenski etnografski muzej. Dodane so tudi kartice s slikami iz življenja v teh misijonskih postajah in z miselnimi izzivi.

  • 104 strani
  • format: 15 x 21 cm
  • mehka vezava
 

 

Izdelki s podobno ceno

Astrid Lindgren
300465
8.15
Iščemo vrednote
40143
8.50
Mati Slovenija
10010
9.18 8.26