Prihranimo z Jamiejem

34.96
40191
100 izdelek (i)
+

Z Jaimejevo knjigo se lahko naučite skuhati okusno in z malo denarja. Z vsakim receptom dobite največ za svoj denar, torej cenejše obroke kakor v povprečni restavraciji, kjer vam hrano dajo s seboj, in nasvet za prihranek.

Jamie o svoji najnovejši knjigi. 
Ta knjiga je primerna za vsako gospodinjstvo, ne glede na to, ali ste par, družina, cimri v študentu ali živite sami. Zagotavljam vam, da boste v njej našli recepte in navodila, ki vam bodo prišli prav vsak dan. V njej slavimo polne, razburljive okuse in celo paleto raznovrstnih jedi, ki so jih navdihnile kuhinje z vsega sveta. A najpomembnejše je, da je vsak recept preprost, preizkušen in predvsem finančno ugoden. Vsaka jed vas bo brez težav na osebo stala manj kot povprečna restavracija, v kateri vam hrano zapakirajo za s sabo (cene sestavin receptov najdete na jamieoliver.com/savewithjamie). Pri tem ne bomo posegli po nižji kakovosti, le naučili se bomo premišljeno nakupovati. Z upoštevanjem nasvetov v tej knjigi pa boste tudi zavrgli (torej potratili) manj in s tem prihranili zajeten kup denarja.(…)

To je posebnost te knjige: je polna nasvetov, kako dobro jesti, da bomo zdravi, obenem pa obrzdati stroške. Vsi moramo poznati osnove hrane, od kod prihaja, kako učinkuje na naše telo in se zavedati pomembnosti priprave koristnih in okusnih jedi. Moja prehranska ekipa je nenehno sodelovala pri ustvarjanju te knjige, da so informacije o kalorični vrednosti vsake porcije natančne, na koncu knjige (strani 268–72) pa so še podrobnejši podatki, ki vam bodo pomagali, da pametno izberete primerno jed zase. Upam, da vam bo knjiga Prihranimo z Jamiejem dobro služila, da boste z njo pripravljali slastno in zdravo hrano, ki bo pustila lepe spomine na druženje ob njej, obenem pa zaradi nje ne boste bankrotirali.

To je kuharska knjiga, polna čudovitih receptov od začetka do konca, ki vam dajo največ za vaš denar, in bo sijajno kuharsko orožje na knjižni polici, kdor koli ste. Upam, da bo romala iz roda v rod in prišla v roke vašim otrokom – gotovo bo prva kuharska knjiga mojih otrok, ko bodo na to pripravljeni.


Nekaj Jamiejevih nasvetov za varčevanje v kuhinji

- Kako si naredimo dobre zaloge (v hladilniku, zamrzovalniku, shrambi)

Kupujte večje količine zelenjave, ko je to primerno, in jo dobro shranite – prezimni pridelki, kot so krompir, buče in repa, lahko zdržijo več mesecev, če jih primerno spravimo. Krompir z malce zemlje na sebi in shranjen v rjavih papirnatih vrečkah v temnem, hladnem prostoru bo zdržal dlje kot tisti v plastični vrečki v hladilniku. Kilogram sadja in zelenjave je tudi cenejši, če kupimo večja pakiranja.

- Kako izkoristimo sestavine in domiselno uporabimo ostanke hrane

Česa ne zavrzimo? Ostankov zelenjave, omake, odprtega vina, kruha … temveč raje sodelujte pri enem najbolj kul kuharskih trikov in naredite svojo lastno vloženo zelenjavo! Zdržala bo še vsaj nekaj mesecev. Tako npr. lahko dobite fantastično kislo zelenjavo, ki se poda k različnim jedem

Za več nasvetov o prehrani, videoposnetkov, priročnih namigov in raznovrstnih trikov iz različnih področij pa tudi za več fantastičnih, slastnih receptov obiščite jamieoliver.com in jamieshomecookingskills.com.

- Kako premišljeno nakupujemo: v super marketih, mesnicah, trgovinah s sadjem in zelenjavo, ribarnicah in na tržnicah: spoznajmo svojega zelenjavarja, mesarja, ribarja …

 

  • obseg: 80 strani
  • format: 12,5 x 19 cm
  • broširano