ELEKTRONSKA VERZIJA - NAROČNINA DEMOKRACIJA DO 30.4.2020

14.00
9060.6
+

Veliko naših bralk in bralcev nas je v teh težkih dneh poklicalo ali nam je pisalo, da zaradi samoizolacije in samozaščite ne hodijo po nakupih, da bi lahko kupili Demokracijo. Prosili so nas, ali lahko uredimo, da bi na kakšen drug način prejemali svoj tedenski izvod Demokracije.

Ker je nova spletna stran Demokracije še v izdelavi (takrat bo mogoč tudi nakup elektronskega izvoda revije), smo se zaradi krize z virusom COVID-19 odločili za začasno rešitev do konca aprila – e-mail Demokracijo.

Aprila boste s popustom do konca meseca prejeli pet številk revije, če pa se naročite do jutri, v sredo, 25. marca, do 15. ure, boste prejeli gratis še zadnjo marčevsko številko. Cena je 15 evrov. Zato pohitite in se naročite ZDAJ!

Z naročilom e-mail Demokracije boste v teh težkih časih, ko se je nad našo domovino zgrnila nesreča s koronavirusom, pomagali tudi nam.

V reviji Demokracija smo bili prvi, ki smo že 21. februarja (TUKAJ) opozorili, da Sloveniji grozi epidemija novega koronavirusa. Ker smo opozorili (takrat še Šarčevo vlado), smo bili deležni očitkov, da zganjamo paniko in zadevo politiziramo.

Nakup je preprost. Artikel dodate v košarico. Izpolnite vse zahtevane podatke, izberite način plačila (Pay pal ali predračun) in oddajte naročilo. Kolikor ste se odločili za plačilo s predračunom, boste na koncu postopka oddaje naročila prejeli podatke za plačilo. Po plačilu naročnine boste vsak teden v noči na četrtek na svoj elektronski naslov dobili izvod revije Demokracija.

O Demokraciji. Časopisi z imenom Demokracija imajo v slovenskem medijskem prostoru že dolgo tradicijo. V letih 1918-1919 je Slovenska socialna matica izdajala Demokracijo kot socialistično revijo. Tednik Demokracija je izhajal v Gorici v letih 1947–1961 in 1968–1972 kot glasilo Slovenske demokratske zveze in Udruženja slovenskih in hrvaških kršcanskih socialcev.V letih demokratičnih sprememb na Slovenskem 1989–1991 je izhajal neodvisni časopis Demokracija, ki je bil sprva glasilo Slovenske demokratične zveze, kasneje pa glasnik Demokratične opozicije Slovenije – DEMOS. Bil je prvi pravi opozicijski in strankarski časopis v Sloveniji po letu 1945 in je imel pomembno vlogo pri zmagi koalicije Demos na volitvah 1990.Prva številka zdajšnjega slovenskega političnega tednika Demokracija je izšla v časopisni obliki 5. septembra 1996. Časopis se je kljub sprva slabim gmotnim razmeram in majhni uredniški ekipi, ki je prišla iz takrat usihajočega Slovenca, z jasno, dosledno in kritično uredniško politiko postopoma začel uveljavljati. V javnosti je bil prepoznan in oglaševan kot tednik slovenske pomladi.Avgusta 2000 se je Demokracija oblikovno prenovila in začela izhajati kot revija. Demokracija je danes ugleden politični tednik s čedalje boljšo novinarsko ekipo. Njena priljubljenost narašča, kar ji priznavajo tudi drugi mediji. Eden od njih je nedavno zapisal, da se je Demokracija “prelevila ...  v pomemben dejavnik na slovenskem medijskem trgu”.O Demokraciji največ pove slogan:“Objavimo, kar drugi zamolčijo.”