Skip to content Skip to footer

Čas

7.95

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40265 Kategorija: Product ID: 27151

Opis

Čas je pojem, ki v znanosti še nima jasne definicije. Opredeljujejo ga dogodki, ki si sledijo drug za drugim. S časovnimi relacijami se otrok sooča že od rojstva dalje in kmalu opazi, da odrasli nenehno bijemo bitko s časom. V lirični slikanici Čas se na igriv način seznani s časovnimi pojmi znotraj dneva (zjutraj, opoldne, zvečer, ponoči, danes), bližnjo preteklostjo (včeraj) in bližnjo prihodnostjo (jutri). To pa so izhodišča za globlje razumevanje časa, s katerim se ljudje soočamo vse življenje.
Vsebina prve slikanice: Pojoče jutro – Opoldansko sonce – Večerni akrobat – Nočni pesnik – Moj danes – Včerajšnja zabava – Načrt za jutri
Nanizanska za modrijane, tretja zbirka šestih liričnih slikanic za otroke, razširja in poglablja splošno poučenost o okolju, spodbuja razvoj besednega zaklada in občutljivost za spoznavni, etični in estetski vidik jezika. Bogato ilustrirane pesmice malega modrijana usmerjajo v optimistično doživljanje sveta, k vse bolj tankočutnemu razmišljanju in plemenitenju lastnih izkušenj, odraslim pa ponujajo izhodišče za širši pogovor o posamezni temi.
Učinkovitost otrokove literarne socializacije je odvisna od staršev in drugih vzgojiteljev! Izkoristimo priložnost ter mu Nanizansko za modrijane predstavimo že pri 3. letih.
 
  • obseg: 20 strani
  • format: 15,5 x 15,5 cm
  • kartonka