Skip to content Skip to footer

Banatski cvet

19.00 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40889 Kategorija: Product ID: 28491

Opis

Kjer ljubezen pokliče, človek sledi. Ganljiva življenjska in ljubezenska pripoved o Janezu, slovenskem naborniku v okolici čudovitega Banata, in Beti, češki izseljenki, ki je tam odraščala s svojo družino. Kljub različnemu izhodišču in geografski razdalji, ki je bila tedaj bistveno težje premostljiva, njuna ljubezen premaga vse ovire in vodi do globokega in mestoma navihanega odnosa. Tomaž Klinar tako nadaljuje navdihujočo tradicijo Slovenskih večernic.
Jutranje meglice se dvigajo nad Banatom, kot da bi se svet v zaspani idili pravljično pripravljal na usodno srečanje med Janezom in Beti. Njuni usodi se že s prvim pogledom usodno prepleteta. Čeprav njuni srci in duši izpričujeta iskreno željo po ljubezni, družini in poroki, so odnosu nenaklonjeni domači. Da jih bosta prepričala v iskrene namene, bosta v imenu ljubezni morala premagati ekonomske, družbene in geografske razdalje.
Knjiga poleg napete pripovedi prinaša tudi zgodovinski in geografski vpogled v okoliščine tistega časa in dogajalnega prostora, prav tako pa avtentičnost tudi sicer biografske zgodbe potrjujejo številne v romanu opisane intimne okoliščine, zapisi dveh Betinih domačih receptov in izvirna fotografija zaljubljencev na opremi knjige.

  • 120 strani
  • 13,5 x 21 cm
  • mehka vezava