Skip to content Skip to footer

Barvitost časa

19.90

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40382 Kategorija: Product ID: 27397

Opis

Kot že v zbirkah Sanje o marelicah in Ozare dneva se avtorica poetično giblje skozi svoj notranji svet v vsakdanu in ga izraziti s primernimi besedami.
Kot že v zbirkah Sanje o marelicah in Ozare dneva se avtorica izkazuje kot mojstrica enostavne in razumljive besede – morda je to tudi sad njenega dolgoletnega pisanje otroških pesmi. Banalnost ali celo kič sta ji tuja. Naslov je tudi program zbirke, saj se avtorica poetično giblje skozi barvitost misli, ki jo spremljajo v osebnem vsakdanu, skozi življenje in čas in za katere se trudi, da jim najde primerne besede. To je vzel Tim Wüster kot osnovo za spremno besedo, v kateri se razpisuje o vseprisotnem pojmu beseda v zbirki – tudi v krščanskem smislu. Tako tudi ne začudi, da kakšna pesem Mili Hrobath spominja na psalme.
Ko sem prvič prebral to zbirko pesmi, mi je takoj padlo v oči, kolikokrat se v njej pojavi pojem „beseda“ v vseh mogočih oblikah. V pesmih govori o tem, kako beseda ozdravlja, osrečuje, opogumi, ojunači. Avtorica pesni o „previdnih“ besedah, o „lepih“, „pravih“ in tudi „zlih“ besedah, o „gnusnih“ in celo „slečenih“ besedah. Prav tako trdi, da je beseda trdoživa, močna, dolgoživa, včasih večna … V neki pesmi celo pravi, da si želi „besedo za kažipot“. V drugi pesmi pesnica „lovi besede“, da z njimi „ovije svoj razkosani dan“. Ali vse pesnjenje – tako me je prešinila misel – vendar ni nič drugega kakor lov za besedami, ki so žive in „preživijo smrt“, kakor spet pravi pisateljica v neki drugi pesmi? Tim Wüster v spremni besedi
Knjigo kongenialno spremljajo poslikave del umetnika Karla Vouka.

  • 104 strani
  • format: 11,5 x 19,5 cm
  • brošura z zavihki