Skip to content Skip to footer

Bibliografija – Dr. Alojzij Šuštar, ljubljanski nadškof in metropolit

9.50 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40693 Kategorija: Product ID: 28085

Opis

Ob stoletnici rojstva nadškofa dr. Alojzija Šuštarja (14. 11. 1920 – 29. 6. 2007)
Ob stoletnici rojstva nadškofa in metropolita dr. Alojzija Šuštarja se zahvaljujemo Bogu, da nam ga je dal in za vse, kar nam je dal po njem. Ob tej obletnici objavljamo seznam njegovih spisov. Bibliografija navaja njegova dela v osmih enotah: A Knjige, B Razprave, C Članki, Č Predavanja, D Govori, E Intervjuji, F Uvodi in spremne besede, G Recenzije.
Vsaka enota te bibliografije ima svoje sporočilo. Govori nam o nadškofovi izredni marljivosti, razgledanosti in vsestranski dejavnosti.
Kot prvi od desetih otrok je nadškof Šuštar doma na kmetiji trdo delal. Ob svojem očetu in materi se je učil brati iz knjige stvarstva. Kot otrok in pozneje še kot študent je na domači kmetiji doživljal setev in žetev, zato si je za svoj škofovski grb izbral pšenični klas ter zrna, ki padajo v zemljo. Študij teologije in njegova profesorska služba sta ga notranje oblikovala pri osebni rasti. V vseh svojih odločitvah in dejanjih je bil izjemno vesten in odgovoren, skrben in natančen. Kot človek dialoga in kot glasnik človekovega dostojanstva je zavzeto sodeloval z vsemi ljudmi dobre volje. Vedno je študiral in bral, pisal in predaval; s tem je udejanjal učiteljsko in oznanjevalno službo.
Ustvaril je velikanski opus, kar je razvidno iz njegove bibliografije. Njegov ugled doma in po svetu med drugim odraža tudi jubilejni zbornik ob njegovi 75-letnici Božjo voljo spolnjevati (SŠK in Celjska Mohorjeva družba, 1995, 744 strani). Tedaj je kar 77 njegovih prijateljev z vsega sveta v trinajstih jezikih izpričalo svoje spoštovanje do njega.
Ta Bibliografija bo nepogrešljiv pripomoček vsem, ki bodo želeli bolje spoznati nadškofovo delovanje, pisati o njem ali iskati navdihe. Jubilej ob stoletnici rojstva nadškofa dr. Alojzija Šuštarja pa je lepa priložnost za nadaljnje preučevanje njegovega dela.
(Iz spremne besede ljubljanskega škofa metropolita, predsednika SŠK msgr. Stanislava Zoreta)

  • 112 strani
  • format: 17 x 24 cm
  • mehka vezava