Skip to content Skip to footer

Čar novih tehnologij in transhumanizem : 115 vprašanj

29.90 

Dodatne informacije

AVTOR

Šifra: 40962 Kategorija: Product ID: 31515

Opis

Bo jutri vse digitalizirano? Ali bodo preverili na vsakem koraku? Bomo sploh še ljudje? Nove tehnologije vdirajo v naše vsakdanje življenje do te mere, da postanejo del nas samih. Vedno bolj smo “povezani”. Toda kaj je tisto, s čimer si želimo biti resnično povezani? Če napredek, ki ga omogoča tehnološki razvoj, predstavlja neslutene možnosti za človeka, vendar se zdi upravičeno vprašati, kdaj tehnologija preneha biti sredstvo v službi človeka in postane sama po sebi cilj, ki mu je človek podrejen.
Pojav transhumanizma nam preko umetne inteligence daje vedeti, da je človek z njeno pomočjo lahko nekaj več. Njena moč pa je praktično neomejena, saj lahko posega celo v spreminjanje identitete posameznika, zaradi česar začnemo dvomiti o našem pojmovanju in dojemanju človeka.
Kaj naj si mislimo o očaranosti, ki jo imamo vsi ob pojavu novih tehnologij? Je vse, kar je tehnično mogoče, tudi dobro? Na kaj moramo biti pazljivi? Kaj je dobrobit transhumanizma in kakšne so njegove pasti? Kako ostati svobodni ob tej novi kulturi?
Avtor v 115 dokumentiranih vprašanjih in odgovorih skozi prizmo krščanskega humanizma razlaga pojav tehnokratske kulturne evolucije in predlaga etična merila, da bodo tehnologije v celoti ostale v službi človeka.
Tanguy Marie Pouliquen je redni profesor etike na Katoliškem inštitutu v Toulousu (ICT), kjer je vodja katedre za družbeno etiko. Njegova študijska večdisciplinarnost (je namreč doktor teološke antropologije, magister javnega prava, magister ekonomije in filozofije, ter magister klinične psihologije), duhovno spremljanje ljudi in njegovo oznanjevalno poslanstvo po svetu, mu omogoča poglobljen uvid v osebo kot celoto. Je tudi govornik na številnih konferencah po svetu, avtor kot ducat knjig o etiki in duhovnosti, ter gostujoči predavatelj na tujih univerzah. Je duhovnik Skupnosti blagrov, kjer opravlja svojo službo v okviru usposabljanja študentov in posvečenih oseb.

 

 

 

 

 

  • 240 strani
  • format: 15,3 x 23 cm
  • mehka vezava