Skip to content Skip to footer

Dotik svetlobe

25.00 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40564 Kategorija: Product ID: 27797

Opis

Iskanje lepote kot preplet besede in podobe
Dotik svetlobe je poetološko-fotografsko delo, ki združuje pesmi japonske avtorice Seiko Araki Gerl in fotografije sve­tovno uveljavljenega slovenskega fotografa Hermana Čatra. Potopimo se v osupljive naravne kompozicije, prepletene z občasnimi motivi človeške arhitekture, ki jih vsebinsko do­polnjujejo poduhovljeni haikuji.
Najnovejša fotografska knjiga, ki jo je Herman Čater pri­pravil v sodelovanju s pesnico Seiko Araki Gerl, prinaša skoraj petdeset fotografij, ki združujejo naravne kompozicije in arhitekturne drobce, ki so kot podvrženi naravi, njeni brezkompromisni lepoti. Lirični drobci Seiko Araki Gerl, zapisani v formi bolj ali manj odprtega haikuja, pa dopol­njujejo zgodbo o naravi, človeku in iskanju duhovnosti.
»Narava ne pozna ravnih linij,« v enem izmed pesniških zapisov Seiko citira Gaudíja, katalonskega arhitekta. Na fotografijah se tako poglabljamo v izrazito dinamične motive: neskončne oblake, ki se pripravljajo na nevihto, neusmiljene valove in liste, ki jeseni neutolažljivo padajo z dreves. Fotografije in pesmi nam ostajajo kot zaznamki minulega časa. Ostajajo nam kot utrinki, ki so, če še enkrat citiramo Seiko, »kot bi se vse življenje / ustavilo«.

  • 128 strani
  • format: 23 x 23 cm
  • trda vezava