Skip to content Skip to footer

Doživljanje narave

23.50

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40409 Kategorija: Product ID: 27457

Opis

Ko se ločnice med nami in drevesom zabrišejo …
Knjiga Doživljanje narave je prava zakladnica iger in dejavnosti v naravi, ki v otrocih in odraslih budijo naravno radovednost, domišljijo in čudenje ter povezanost z naravo.
Joseph Cornell ob 35. obletnici prvega izida knjige Približajmo naravo otrokom oživlja svojo strategijo »tekočega učenja«. 
S to metodo namreč postane poučevanje o okolju pravi užitek, ne pa zgolj suhoparno nizanje dejstev. Človeku, ki odkrije novi pristop – tekoče učenje, se razvedri obraz, ko zaznava ponotranjeno razumevanje ustroja naravnega sveta.
Knjiga Doživljanje narave je razširjena in dopolnjena izdaja, 
ki pričuje o dolgoletnih Cornellovih izkušnjah pri ustvarjanju in uporabi iger v naravi. Cornellove igre tisočem učencev, dijakov in odraslih bogatijo izlete v svet narave. Njegova spoznanja o dinamiki učenja, ne glede na starost, omogočajo bolj plodno in trajnejše razumevanje vsake snovi o naravi.« je zapisala Sue Eisaguire, ustanoviteljica in izvršna direktorica ustanove Nature Track Foundation.
Jeanne MacGregor, okoljska pedagoginja z Evergreen State 
Collegea pa o delu meni naslednje: »Eno od največjih daril, ki jih lahko damo ljudem vseh starosti, je globoka povezanost z živim svetom. In enega najboljših načinov za to ponuja ta knjiga, ki je čudovit in v resnici nepogrešljiv priročnik za

starše, učitelje in voditelje mladih.«
Z občutljivostjo za naravni svet se namreč v ljudeh prebudi 
tudi njihov notranji svet. Človekova bogata notranjost pa osrečuje sebe in druge …

  • 196 strani
  • format: 13,5 x 21 cm
  • mehka vezava