Skip to content Skip to footer

Izgubljenec

16.90 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40739 Kategorija: Product ID: 28179

Opis

Izgubljenec je zgodba o resničnem dogodku družine, ki je na prvi pogled običajna. Govori o družini, ki je med množičnim pobegom iz vzhodne Evrope pred rusko vojsko v zadnjem letu druge svetovne vojne, izgubila prvorojenca. Po begu v Nemčijo, uspešno zaživijo novo življenje v povojnem času, ki ga osmišlja velika gospodarska rast. A zanje obstaja samo ena, prevladujoča tema: iskanje prvorojenca, ki se je izgubil na poti, Arnolda.
Zgodbo pripoveduje Arnoldov mlajši brat. Od mame izve, da Arnold ni mrtev, ampak ga je mama v trenutku izjemne nevarnosti odložila v naročje neznanca. Z leti pogrešani otrok vedno bolj obseda majhno družino, njegova senca močno zaznamuje otroštvo mladega protagonista in njegov odnos s svetom.
Roman govori o psiholoških učinkih iskanja brata, o čustvenih vzponih in padcih ter subtilnih mehanizmih, ki jih starši in tudi sin razvijejo pri soočanju s stresno situacijo. Največja želja staršev – najti izgubljenega sina – postane za protagonista nočna mora: »Šele zdaj sem namreč doumel, da ima Arnold, ta nemrtvi brat, v naši družini glavno vlogo, meni pa je namenil le stransko.«

  • 120 strani
  • format: 14 x 21 cm
  • mehka vezava