Skip to content Skip to footer

Kjer se gora dotika Lune

20.00

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40331 Kategorija: Product ID: 27295

Opis

Čarobni pripovedni dragulj o bistvu življenjske sreče
Brezčasna pustolovska zgodba o epskem potovanju in mogočnih fantazijskih likih, ki v duhu Čarovnika iz Oza z nežno humorno noto in ganljivo pripovedjo spregovori o veselju, družini in prijateljstvu ter nas, prepletena s številnimi elementi iz kitajske folklore, uči, kaj je v življenju resnično pomembno.
V revni vasici v dolini Jalove gore živi deklica z imenom Minli. Oče ji v domači majavi kolibi krajša puste večere s pripovedovanjem zgodb o Žadni zmajevki in starcu z Lune, ki pozna odgovore na vsa življenjska vprašanja. Minli, naveličana družinske revščine in vsakodnevnega trdega dela na riževih poljih, očetove zgodbe tako prevzamejo, da se odloči poiskati starca z Lune in ga povprašati, kako naj spremeni usodo svoje družine. Na poti srečuje vrsto čudežnih likov, vključno z zmajem, ki postane njen zvesti spremljevalec.
Kitajske zgodbe, miti in podobe, oživljeni s pisateljičino domišljijo, so niti, ki se prepletajo v knjigi Kjer se Gora dotika Lune. To je domišljijska pripoved, ki so jo navdihnile kitajske pravljice, ki so pisateljico začarale, ko je bila še otrok, in pokrajina ter kultura, ki jo navdušujeta v odrasli dobi. Tudi nam ponuja čarovnijo …
Grace Lin je leta 2010 za to knjigo za mlade bralce med 8. in 12. letom prejela znamenito nagrado Newbereyza najbolj prepoznavno ameriško otroško knjigo, ki jo od leta 1922 podeljuje Združenje ameriških knjižnic. Njena je tudi ilustracija na opremi knjige.

  • obseg: 196 strani 
  • format: 14 x 21 cm
  • trda vezava