Skip to content Skip to footer

Lev Rogi v Afriki

19.95 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40595 Kategorija: Product ID: 27881

Opis

Avtor slikanic o levu Rogiju, Igor Plohl, vztrajno nadgrajuje teme, ki se dotikajo invalidnosti. Njegov alter ego – lev Rogi se je tokrat podal na razburljivo potovanje v Afriko.
Lev Rogi, malo manj običajen lev, je pred nesrečo zelo rad potoval. Na potovanjih je najraje občudoval naravo in živali v njej. Privlačile so ga tudi zelo visoke gore, pokrite z belimi oblaki, ledeno mrzli snežni ledeniki, vroče in kot poper suhe puščave ter zanimivi ljudje.
Po nesreči je bil prepričan, da se na potovanja v oddaljene kraje ne bo več mogel odpraviti. A včasih se največje želje prav rade uresničijo in tudi Rogijeva se je. Izvedel je, da se lahko odpravi na potovanje v Afriko. Šel bo na safari, spoznal Masaje in občudoval najlepšo in najvišjo afriško goro Kilimandžaro.
Potovanje na invalidskem vozičku ni enostavno, a Rogi, pogumen in moder kot vsak pravi lev, premaga tudi te velike ovire in v živo spozna čudovit in neokrnjen svet pisane Afrike.
Avtor slikanic o levu Rogiju, Igor Plohl, vztrajno nadgrajuje teme, ki se dotikajo invalidnosti. Njegov alter ego – lev Rogi se je tokrat podal na razburljivo potovanje v Afriko. Zgodba je nastala na podlagi resničnega doživetja avtorja, ki je maja 2019 potoval v Tanzanijo. Spomini na pustolovščino so še kako živi in avtor je resnična doživetja strnil v obliki fotopriloge, ki bralcu ponuja še nekaj več. Na njegovem kanalu na YouTubeu si lahko ogledate tudi posnetke iz afriške avanture: https://www.youtube.com/channel/UCG2GNaSzBS-cIctm9l5MruA/videos

  • 32 strani
  • format: 23 x 29 cm
  • trda vezava
  • ilustracije: Urška Stropnik Šonc