Skip to content Skip to footer

Miška Frančiška gre v šolo

19.50 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40583-2 Kategorija: Product ID: 27857

Opis

Knjiga je največji zaklad!
Pravljica pripoveduje o drobni, a silno radovedni miški Frančiški, ki je imela nadvse rada pravljice; zlasti tiste, ki jih je poslušala v babičinem naročju. Ko je prišel čas za vstop v šolo, je premagala pomisleke prijatelja vetra Petra in se odločila, da se tudi sama nauči v knjigah odkrivati največje zaklade.
Izvirna slovenska pravljica na sosednjih straneh teče dvojezično, v slovenskem in angleškem jeziku, in na domiseln način opozarja na temeljne prvine didaktike mladinske književnosti – branje, poslušanje, govorjenje in pisanje – ter spodbuja k njihovi uresničitvi. Slovensko besedilo skupaj z igrivimi ilustracijami nagovarja že predšolske otroke, kot celota skupaj z angleškim besedilom pa je slikanica dobrodošlo branje ob zgodnjem poučevanju angleščine od prvega razreda do vključno šestega, ko otroci pri pouku književne vzgoje berejo pravljice, spoznavajo njene značilnosti in jih tudi sami pišejo.
Dvojezična slikanica je nastajala v projektu Skozi prevod in ilustracijo do dvojezične slikanice – PRESLIK, ki je potekal leta 2019 v sklopu javnega razpisa Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017–2020 in Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. V projektu so sodelovali študenti anglistike Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, študentki likovnici Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, pedagoški mentorici s Filozofske fakultete Univerze v Mariboru red. prof. dr. Michelle Gadpaille in asist. dr. Tjaša Mohar in pedagoški mentor s Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru prof. spec. Samuel Grajfoner.

  • 32 strani
  • format: 19 x 26 cm
  • trda vezava