Skip to content Skip to footer

Moj prijatelj z drugega planeta

19.50 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40582-2 Kategorija: Product ID: 27855

Opis

Kaj pa ti?
Čisto navadnega dečka – ne preveč razvajenega, ne preveč porednega – obišče prijatelj z drugega planeta. Spremlja  ga doma, v šoli, na igrišču. Prav prijazen je, a strašansko radoveden. Za vsako stvar hoče vedeti: ZAKAJ? In prav nič ne kaže, da bi ga zadovoljil odgovor, da na Zemlji stvari pač počnemo tako in PIKA.
Rocio Bonilla v prisrčno zgodbico o prijateljstvu neprisiljeno vplete pomembne vzgojne téme, kot sta odgovorno ravnanje in razmišljanje s svojo glavo. Stvari
lahko spremenimo, samo lotiti se moramo! Junak te zgodbe je deček kot veliko drugih: nagajiv, radoveden, poln želje po raziskovanju sveta okrog sebe. Ima veliko prijateljev, s katerimi se rad igra in jim želi ugajati, zato se včasih prepusti okoliščinam, ne da bi zares premislil, zakaj nekaj stori ali reče. Kaj pa se zgodi, ko začne razmišljati s svojo glavo?
Zgodbica želi biti v pomoč pri usmerjanju otroka na pot samostojnega presojanja, neodvisnega od skupine oziroma družbe, ki ga obkroža. Vzgaja ga v kritičnega in razmišljujočega bralca, ki si je zmožen izoblikovati lastno mnenje. Seveda pa mu pri tem lahko pomembno pomagajo tudi njegovi vzgojitelji!

  • 44 strani
  • format: 27,5 x 22,6 cm
  • trda vezava