Skip to content Skip to footer

Nasilje

27.00 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40851 Kategorija: Product ID: 28413

Opis

Uničujoča moč nasilja ima veliko obrazov in mask
V znanstveni monografiji Nasilje: Od razumevanja vzrokov k iskanju rešitev dvanajst avtorjev vsak s svojega raziskovalnega področja odstira različne obraze nasilja, predvsem v luči medosebnih odnosov. Dosedanjo teorijo in raziskave združujejo s kliničnimi izkušnjami. Raziskovani mehanizmi pomagajo razumeti dinamiko nasilja, terapevtske intervence pa pripomorejo pri predelovanju travme nasilja in razreševanju posledic, da se te ne prenašajo v naslednje rodove. Posledice nasilja in njihovo razreševanje ponazorijo znotraj terapevtskega odnosa v relacijski družinski terapiji.
Avtorji posameznih poglavij so raziskovalci različnih akademskih področij, večinoma so zakonski in družinski terapevti po modelu relacijske družinske terapije oziroma strokovnjaki, ki se vrsto let srečujejo z razreševanjem nasilja v klinični praksi. Posamezna poglavja so zato ne le teoretično jasna, temveč temeljijo na praktičnih konceptih in ponujajo širši uvid v problematiko nasilja. Gostujoči avtorji s Hrvaške, Poljske in Norveške uvid v problematiko dodatno razširijo, kar predstavlja pomemben doprinos k razumevanju večplastnosti nasilja.

O avtorjih
Znanstveno monografijo je uredila dr. Sara Jerebic. Avtorji besedil so dr. Christian Gostečnik, dr. Barbara Simonič, dr. Nataša Rijavec Klobučar, dr. Drago Jerebic, Jasna Klara Lipovšek, dr. Saša Poljak Lukek, Tanja Valenta, dr. sc. Jasminka Zloković, dr. Tanja Repič Slavič, dr. Tanja Pate, dr. Andrej Saje in dr. hab. Elżbieta Osewska. Recenzenta: dr. Jernej Kovač in dr. Miha Rutar.

Iz recenzij
Pričujoča znanstvena monografija predstavlja zbir številnih najnovejših znanstvenih izsledkov, ki zadevajo različna področja, povezana s problematiko nasilja. Po njej bodo lahko s pridom posegali tako raziskovalci kakor tudi strokovnjaki iz prakse, na primer terapevti, svetovalci in drugi, ki se pri svojem strokovnem delu ukvarjajo s pojavom nasilja.
Iz recenzije doc. dr. Jerneja Kovača, univ. dipl. pedagoga
Oddelek za pedagogiko Filozofske fakultete Univerze v Mariboru

Monografija z najnovejšimi znanstvenimi spoznanji opozarja na razvojne posledice nasilja pri otrocih, na posledice zgodnjega nasilja v odraslosti in v partnerskih odnosih ter tudi posledice, ki jih imajo zgodnje izkušnje nasilja na vzgojo otrok. V tem smislu predstavlja nasilje obliko disfunkcionalne regulacije nepredelanih vsebin, kar avtorji osvetlijo predvsem z vidika relacijske družinske terapije ter podkrepijo z novejšimi raziskavami.
Iz recenzije asist. dr. Mihe Rutarja, univ. dipl. psihologa
Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije – Soča

  • 260 strani
  • format: 13,5 x 21 cm
  • mehka vezava