Skip to content Skip to footer

Nevidne vezi

24.00

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40226 Kategoriji: , Product ID: 27070

Opis

Knjiga Nevidne vezi govori o osebni zgodbi Lenke, ki se skupaj z mlajšim bratom prebija skozi življenje, skozi labirinte svojega odraščanja. Lenkina pot je v marsičem posebna, a se ukvarja z vprašanji ki se “tiho plazijo po dušah mladih” kot je zapisala avtorica.

V tej občutljivo nežni in spoštljivi pripovedi Lenka počasi, korak za korakom na pravo mesto postavlja vse, kar je izkusila in doživela v svojem mladem življenju. Doživi pestro kompleksnost pojma družine (odvzem staršem, rejništvo, posvojitev), razvoj identitete v vseh njenih podtonih (etničnem, rasnem, spolnem) ter razvoj samopodobe, brušenje, učenje v rejništvu, v odnosih s prijatelji, odkrivanje pomembnih vrednot in zastavljanje svojih ciljev.
Rdeča nit dogajanja je Lenkino tiho, a neprestano hrepenenje po materi, očetu, po toplem, varnem družinskem zavetju. Kljub zanikanju to ostaja njena neizpolnjena želja. Iz pripovedi se lepo vidi, kako v osebnostnem dozorevanju ni bližnjic in da mora prej ali slej prav vsak sam sprejeti odgovornost za temeljne življenjske odločitve.
  • obseg: 184 strani
  • format: 14,5 x 22 cm
  • trda vezava