Skip to content Skip to footer

Nič ni nemogoče

22.50 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40579 Kategorija: Product ID: 27843

Opis

Ljubezen – odpovedovanje svobodi, svoboda – sprejemanje brezpogojne ljubezni
Knjiga nas s hitrim tempom popelje v vsakdan vrhunskega športnika Kiliana Jorneta, poglobljena razmišljanja pa nam odstrejo pogled v njegovo notranjost, ki jo prežema predvsem rahločutna povezanost z gorami, stkana v otroštvu.
Kilian Jornet nam v svoji tokratni knjigi razkriva zgodbo 
o Everestu. Nekoliko naveličan neprestanih tekmovanj in medijskega pompa okoli njih in sebe se odloči za nov projekt, Summits of My Life (Vrhovi mojega življenja). Projekt čim hitreje priti na nekaj kultnih vrhov sveta (večinoma najvišjih vrhov celin) mu še vedno zagotavlja medijsko pozornost, od katere seveda živi kot profesionalni tekač in alpinist, hkrati pa mu omogoča precej bolj samotno delovanje, kar je najbližje njegovemu bistvu. Končni cilj projekta je hiter vzpon na Everest, ki Kilianu tudi uspe. 
FKT (Fastest Known Time ali najhitrejši poznani čas
brez dodatnega kisika in pomoči fiksnih vrvi pa ni osamljen v njegovi karieri gorskega tekača, niti ni prišel do njega nepričakovano. V knjigi nas spretno popelje skozi najpomembnejše dogodke svojega življenja, pri čemer pripoved začini s svojimi občutki, ki ga pri teh doživetjih prevevajo, in z razmišljanji, do katerih ga privedejo. Z opisi svojih treningov, odnosa do treniranja ter vseh natančnosti in inovativnosti pri tem je knjiga lahko tudi spodbuda za trening drugim športnikom in nekakšen vodnik za treniranje.
»Otrok naj se ne vzgaja za tekmovanje, ampak za treniranje, 
« je kritična misel Kiliana Jorneta, ki se bo dotaknila marsikaterega slovenskega trenerja mladih. V alpinizmu, pravi, je samouk, vendar se je kasneje občasno učil pri največjih mojstrih, kot je bil Ueli Steck. Ob novici o njegovi nesreči na Nuptseju pa razmišlja, ali medijska pozornost morda ne peha alpinistov v vedno težje in na koncu pretežke podvige. Andrej Štremfelj

  • 248 strani
  • format: 13,5 x 21 cm
  • mehka vezava