Skip to content Skip to footer

Sramežljivost občutij

23.50

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40237 Kategorija: Product ID: 27093

Opis

Knjiga prinaša sporočilo upanja vsem, ki so bili v življenju globoko ranjeni. Tenkočutno napisan roman razkriva neznosno trpljenje, ki ga povzroča sprevrženost spolne zlorabe, pokaže pa tudi, kako je s pogumom, odločnostjo in neomajno materinsko ljubeznijo mogo­če premagati prav vse, tudi nepojmljivo zlo.
Sedemdesetletni Ludvik Hanotte je slikar, ki že več kot petnajst let trpi zaradi izgube spomina. Nekega jutra po pošti prejme avtobiografski roman od pisateljice, za katero še ni slišal. Rado­vednost mu ne da miru, zato odloži čopič in se zatopi v branje. Dorjana Hector pripoveduje o tem, kako jo je od petega leta zlo­rabljal njen nasilni in avtoritarni oče, ki je s svojim ravnanjem uničil celotno družino. Ludvik je globoko pretresen; na vsak način mora ugotoviti, kako bi lahko bil povezan s to neznano deklico.
Sočasno se na oddelku za intenzivno nego po hudi prometni ne­sreči s smrtjo bori Lea, uspešna poslovna ženska pri petdesetih. Ob njej z nadnaravno predanostjo vztraja njena mama Marija. Po dolgih letih molka se ženski končno lahko pogovorita.
O avtorici. Dalila Heuse se je rodila v Belgiji v petdesetih letih preteklega stoletja. Po poklicu profesorica biologije in telesne vzgoje je že trideset let dejavna na področju srčne kirurgije. Zadnja leta se mama štirih otrok in babica več vnukov v prostem času posveča pisanju. Z večkrat nagrajenim literarnim prvencem, avtobiograf­skim romanom Sramežljivost občutij, je na francoskem govor­nem območju dosegla več kot 25.000 bralcev. V njem s pretresljivo iskrenostjo popisuje nezaslišano usodo dekletca, ki preseže svojo neizmerno trpljenje in si kot ženska ustvari polno življenje.

  • obseg: 200 strani
  • format: 13,5 x 21 cm
  • mehka vezava