Skip to content Skip to footer

Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje

8.50 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40783 Kategorija: Product ID: 28273

Opis

Šmarnično branje za otroke 2021
Biti svetnik ni »znanstvena fantastika«, temveč pot
Knjiga nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom približa svetniške like različnih starosti, stanov, poklicev in obdobij, poznane in manj poznane.
Svetniki v resnici niso bili nič posebnega. Bili so čisto običajni ljudje. Vendar so se od drugih razlikovali po globoki veri v nebeškega Očeta. Bili so njegovi prijatelji, veliko so se pogovarjali z njim in tudi trpljenje so sprejemali kot Božjo voljo, ki je nekaj dobrega.
Življenjske zgodbe svetniških likov nam predstavljajo vsakdanje dogodke v želji, da bi začutili, da biti svetnik ni »znanstvena fantastika«, temveč gre za pot, po kateri hodimo skozi življenje. Vabijo nas, da bi tudi mi v vsakdanu pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«
Glede na to, da smo v letu svetega Jožefa in da je prvi maj praznik svetega Jožefa, se šmarnične zgodbe začenjajo prav s tem svetnikom. V nadaljevanju pa so predstavljeni svetniki, ki so opravljali različne poklice in živeli v različnih življenjskih razmerah, a so kljub temu postali sveti in zgled za vsakega izmed nas. Predstavljeni so papeži in škofi, revni in bogati, otroci in učitelji, matere in očetje, zdravniki in slikarji, mučenci, nadarjeni in manj nadarjeni iz različnih časovnih obdobij – vse do današnjih dni, ko srečamo sodobnega svetnika, ki je bil računalniški programer.

  • 88 strani
  • format: 15 x 21 cm 
  • mehka vezava