Skip to content Skip to footer

Tihožitja in Besi

22.00 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40461 Kategorija: Product ID: 27567

Opis

V dveh pesniških zbirkah, Tihožitjih iz zgodnjih let (1965) in kasnejših Besih (doslej neobjavljenih), je zajeta celotna poetična bera Ericha Prunča. Bese je avtor vse do zadnjega hranil v namiznem predalu, javnosti so dostopni šele s to knjigo. 
“Obe zbirki kažeta eno in isto, nezamenljivo, pesniško osebnost. Še več: skoraj neverjetno se izpovedno dopolnjujeta. Navzven, tako govorita, se svet kaže kot tihožitno prijazna, nenevarna idila, medtem ko ga navznoter razkrajajo nevidni in sovražni besi. – Ob tem se hote ali nehote spomnimo prešernovske – sicer do obrabljenosti znane, pa zato nič manj veljavne – podobe pesnika, ki da mora hkrati nositi v svojih prsih ‘pekèl in nebo’ oziroma, po Prunču: do idiličnosti prijazna tihožitja skupaj s črnimi besi.” (Matjaž Kmecl v spremni besedi)
“Prunč je bil neutruden znanstvenik, pesnik, vnet diskutant ob številnih priložnostih, inovativen gledališčnik, spreten soorganizator Koroških kulturnih dni, društvenik in ploden publicist.” (Reginald Vospernik, urednik knjige)

  • 160 strani
  • format: 13,5 x 20,5 cm
  • trda vezava