Skip to content Skip to footer

UDBA in akcija Sever

29.90 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40630 Kategorija: Product ID: 27957

Opis

Avtor razkriva mnoga do sedaj nezana politična in udbovska ozadja, ki so tesno povezana s tremi ponesrečenimi ter s strani Slobodana Miloševića načrtovanimi srbsko-črnogorskimi mitingi v Sloveniji. Najbolj obsežno je seveda obdelan razvpiti Miting resnice, ki je dvignil na noge celo Slovenijo in naj bi se v Ljubljani dogodil 1. decembra 1989.
Poleg tega avtor v zadnjem delu knjige dokumentirano in naravnost “mikro-anatomsko” pokaže, da je slovenska milica (kasneje policija), postala prava in mogočna demokratična ter osamosvojitvena sila ne preko akcije Sever (v novembru in začetku decembra 1989), ampak šele s propadom starega, socialističnega režima in v tem okviru tudi in predvsem z odhodom notranjega sekretarja Tomaža Ertla ter prihodom Demosovega notranjega ministra Igorja Bavčarja, kar je nato milica alias policija v polnosti in veličastno dokazala tudi v sledeči osamosvojitveni vojni!
Knjiga ima 480 strani. Poleg tega je v njej skorajda 70 strani faksimilov prvič obdelodanjenih arhivskih dokumentov (našega in hrvaškega državnega arhiva) in 23 fotografij. V knjigi nastopa več kot 500 posameznikov in posameznic.

  • 464 strani
  • format: 13,5 x 20 cm
  • mehka vezava