Skip to content Skip to footer

Uprite se!

17.50

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40298 Kategorija: Product ID: 27233

Opis

Uprite se brezbrižnosti!
Svetovno znani misijonar in borec za človekovo dostojanstvo opozarja na krivičnost delitve sveta na revne in bogate ter vse poziva, naj se tej krivičnosti upremo. Zato, da bi vsi lahko zaživeli človeka vredno življenje!
V duhu abbéja Pierra, matere Terezije in sestre Emmanuelle tudi Peter Opeka svoje življenje posveča boju za človekovo dostojanstvo najbolj zapostavljenih. Že od leta 1989 se v okviru združenja Akamasoa – Dobri prijatelji upira revščini na Madagaskarju.
Znan je po svoji dobroti, velikodušnosti in ljubezni, a tudi po svojem neuklonljivem značaju, ki v gnevu nad krivičnostjo izbruhne kot vulkan. V knjigi razmišljanj Uprite se! nas spodbuja, da se upremo – najprej lastni sebičnosti in brezbrižnosti – in se konkretno zavzamemo za vrednote, ki svet spreminjajo v boljši kraj za bivanje za vse ljudi!
Izobrazba za vse, vprašanje beguncev, sveta vojna in smrt, razpad politike, položaj žensk, demokracija … Na vprašanja, ki mu jih zastavlja Pierre Lunel, Peter Opeka prepričljivo odgovarja na podlagi lastnih izkušenj boja proti vsakršni bedi. Njegove besede in zgled nagovarjajo vsakega od nas.
  • obseg: 128 strani 
  • format: 13,5 x 21 cm
  • mehka vezava