Skip to content Skip to footer

Utrinki vzporednih svetov

18.90 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40774 Kategoriji: , Product ID: 28255

Opis

Iz prelistane knjige obrazov
Razmisleki, ki razsvetljujejo dušo, pomirjajo, zdravijo in tolažijo
V digitalnem vesolju svetovnega spleta se poraja na milijone drobnih svetov. Kot noben človek ni otok, tudi na družbenih omrežjih nihče ni osamljen planet. Metka Klevišar je svoj prvi zapis na Facebooku objavila septembra 2019. Ob njenih razmišljanjih se naši vzporedni svetovi dotikajo. Utrinki pa zdaj tudi v knjigi v ritmu letnih časov razsvetljujejo dušo, pomirjajo, zdravijo in tolažijo …
Metka Klevišar svoja pronicljiva razmišljanja o medčloveških odnosih, življenju in minevanju že dolga leta objavlja v knjigah in periodičnem tisku. Malo pred epidemijo novega koronavirusa je svoje kratke zapise začela objavljati tudi na družbenem omrežju. Krog njenih bralcev in sledilcev se je hitro razširil, njene objave so dosegle velik odmev. Številni komentarji in drugi odzivi pogosto vodijo v živahno spletno razpravo, ki avtorico navdihuje za raziskovanje novih tem in stališč.
Izbor 160 zapisov iz prelistane knjige obrazov sledi ritmu časov in življenjskih okoliščin, v katerih se prej ali slej znajdemo vsi. Poletje je v znamenju zapisov ali razpoloženj, ko imamo ves svet v dlaneh. Tudi v aktivni dobi, ko lovimo ravnotežje med družino in kariero, se je tu in tam namreč dobro ustaviti in svoj svet prevrednotiti. Ko naš svet poboža prvi dotik večera, se moramo soočiti z omejitvami, izpuščanji in težavami, ki jih prinese jesen življenja. Zima je simbolno čas odhajanja in umiranja. Ko skozi dlani zaveje mraz, se moramo morda soočiti s težko boleznijo, najti besede žalujočemu ali ponovno osmisliti življenje. Utrinki vzporednih svetov izzvenijo vedro in optimistično. Ker na pomlad vedno znova med brsti zazveni harmonija upanja. Avtorica za vsak čas in vsako priložnost najde pravo besedo. V njej se bodo našle vse generacije, še posebej pa tisti z veliko izkušnjami in preizkušnjami.
 
  • 180 strani
  • format: 13,5 x 15,5 cm
  • trda vezava s ščitnim ovitkom