Skip to content Skip to footer

Vodnik po starodavnem Dubrovniku

18.50

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40652 Kategorija: Product ID: 28001

Opis

Edinstven fenomen Dubrovniške republike
Starodavni Dubrovnik spada med tiste kraje na svetu, ki jim ni mogoče najti ustrezne primerjave ne po zgodovinskem razvoju ne po arhitekturnem videzu. Dr. Ignacij Voje nas kot vrhunski poznavalec tega področja popelje na sedem obhodov po Dubrovniku in nam strnjeno predstavi zgodovinske in naravne bisere tega edinstvenega mesta. Na območju, kjer je nastal Dubrovnik, sta si narava in zgodovina podali roke. Ustvarili sta pogoje, da je na zahodni obali Jadranskega morja zraslo to edinstveno mesto.
Ko se sprehajamo po Dubrovniku, uživamo v njegovi skladni arhitekturni lepoti, v njegovih ozkih ulicah, impozantnem obzidju. Poleg vsega omenjenega pa nas prevzame tudi edinstveni pojav Dubrovnika v zgodovini. Gre za dosežke  Dubrovčanov na mnogih področjih človeške dejavnosti: bili so uspešni pomorščaki, iznajdljivi trgovci in priznani diplomati. Dubrovniška republika je več kot 450 let (1358–1808) obstajala kot mala, samostojna in zelo pomembna ter priznana pomorsko-trgovska država. Prav zato je v evropski zgodovini edinstven fenomen in je bil leta 1979 vpisan tudi na seznam Unescove svetovne dediščine.
Sedmim obhodom po Dubrovniku so v knjigi dodani še zapisi o drugih znamenitostih, vrednih ogleda, o nastanku mesta in njegovem urbanističnem razvoju, o državnih simbolih ter napotila za dodatno branje avtorjevih zapisov o Dubrovniku.

  • 112 strani
  • format: 10 x 19,5 cm
  • mehka vezava