Skip to content Skip to footer

VodOMENS, znamenja vode

24.90

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40532 Kategorija: Product ID: 27735

Opis

Ivan Cimerman v knjigi VodOMENS, znamenja vode v šestih razdelkih izpoveduje svoj odnos do sveta. Želi si, da bi le-ta bil drugačen, boljši, svetlejši, čistejši, iskrenejši. Človek je tisti, ki brezobzirno povzroča hudobijo in zlo, noče se zavedati, da je odgovoren za preživetje vseh živih bitij (lastnega) planeta, na katerem biva. Voda je tista sila, ki ima moč umiti umazana dejanja človeka, jih celo odplakniti, a je človek ne spoštuje dovolj.
Ta prekrasna knjiga je glasen opomin za končno prebuditev zavesti človeka, ki pospešuje smrt planetu, je kritika, krik in poziv človeštvu, ki pozablja in prezira odgovornost za sožitje z naravo.

Pesmi so odsev avtorja, ki je najprej Človek, tik za tem ustvarjalec, ki »šiba« zavidljivo globoke, tankočutne in istočasno udarne, hudourniško močne nalive pismenosti različnih literarnih zvrsti. In v vseh je tako samosvoje močan, da ga premnogi, slovenskemu literarnemu prostoru všečni literati, in tisti, ki jih postavljajo na piedestale, sploh ne razumejo.
Ivan hodi svojo pot in beseduje z gorečo ljubeznijo do maternega jezika. S svojim enkratnim, še premalo priznanim slogom noče slediti prevladujočim trendom.
Njegova ustvarjalna moč je neusahljiva, tehtna, razburkana, umna, kritiška, skrivnostna in iskriva. Je zakladnica za kasnejše rodove, ki bodo v pisanju Ivana Cimermana odkrivali najmogočnejšo in neponarejeno pripadnost in ljubezen do svoje zemlje.

  • obseg: 184 strani
  • format: 15,5 x 24,5 cm
  • trda vezava