Skip to content Skip to footer

Vzgojarije

23.00

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40280 Kategorija: Product ID: 27189

Opis

V življenju ni negativnih ocen. So samo preizkusi!
V vzgojnem priročniku, zasnovanem v obliki dnevniških za­pisov, avtorica, specialna pedagoginja, ob konkretnih situaci­jah svojega poklicnega vsakdanjika obravnava številna učna in vzgojna vprašanja (npr. učenje poštevanke, bralne težave, hiperaktivnost, odkrivanje prezrtih razvojnih zaostankov, uživanje sladkarij, obdarovanja, igrače, preveč zaščitniški starši, kletvice, ponavljanje razreda, odsotnost empatije pri pedagogih). Toda ne razgrinja le bolj ali manj nerešljivih problemov, ampak vselej vsaj nakaže pot do reševanje težave.
»Če imate željo po korenitih spremembah v svojem življenju in ne želite začeti pri sebi, potem zaprite to knjigo, še preden boste to poved prebrali do konca,« v Navodilih za uporabo svoje knjige začenja avtorica.
Vzgoja oz. učenje za življenje namreč ni lagoden proces ali nekaj, kar se zgodi kar samo po sebi, mimogrede in napol avtomatično. Vzgoja od staršev zahteva tudi ali predvsem žrtvovanje, odpovedovanje in nikakor ne lagodnega zavi­janja otrok v vato.
»Če niste popolnoma prepričani, se glede branja še vedno lahko posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom, ki bi vam priročnik lahko celo odsvetovala, če ne želite spreminjati sve­ta na bolje. Z žrtvovanjem svojega časa za otroke in s svojo mi­selno prisotnostjo ob njih namreč delate prav to: zagotavljate, da bodo za naše pokojnine skrbeli samostojni, odgovorni in zanesljivi odrasli ljudje, na katere bomo lahko zrli s ponosnim odsevom v postaranih srcih,« nadaljuje pisateljica, antropo­loginja in prekaljena mama, ki vabi predvsem k doslednemu izvrševanju svojih obljub, tako prijetnih kot manj prijetnih.
Vzgojni priročnik z naslovom Vzgojarije kljub domiselnim karikaturam Aliane Primožič Fridauer vse prej kot ironi­zira vzgojo. Izjemno privlačno branje, v katerem zlahka prepoznamo tudi svoja občutja ob različnih situacijah z otroki, ima trdno strokovno podlago. Knjigo bodo s pri­dom uporabljali pedagoški delavci na mnogih področjih strokovnega delovanja. V roke pa jo bodo vzeli tudi za vzgojo zavzeti starši, ki potrebujejo strokovno usmeritev in se zavedajo, da je vzgoja otrok njihova najpomembnejša zaposlitev.
  • obseg: 252 strani
  • format: 13,5 x 21 cm
  • mehka vezava