Skip to content Skip to footer

Vzporedni mehanizem globoke države

40.00

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40866 Kategorija: Product ID: 28443

Opis

Knjiga Vzporedni mehanizem globoke države predstavlja epopejo nastanka in transformacije vzporednega sistema komunistične partije in Udbe, od povojne ustanovitve Saftija, preko shem vzporednega bančništva v Ljubljanski banki, izvoza in ponovne vrnitve kapitala v tranzicijo, pa vse do druge sanacije slovenskega bančnega sistema in afere z iransko milijardo.
V knjigi vas med drugim čakajo tudi zgodbe o Janezu Zemljariču, Dragu Isajloviću in drugih oligarhih iz vrst Udbe ter o tem, kako sta Miloš Kovačič in Stanislav Škrabec poslovala v Sovjetski zvezi in kako je Milan Kučan odločilno vplival na potek tranzicije.

Prebrali boste lahko tudi najbolj neverjetne zgodbe o NLB Interfinanz, LHB Frankfurt, Factor banki in pranju denarja v LBS New York ter kako so slovenski banskterji poslovali z balkanskimi kriminalci.

KB1909 in Vega Finanz? Razkrito! Mačkova podjetja v Švici? Razkrito! Udbovski računi v Švici in podjetja v davčnih oazah? Razkrito! Kako točno se je pred tranzicijo skril denar in kje je bil skrit? Razkrito!

Knjiga obsega 624 strani, od tega 111 strani priloge z dokumenti, ki bodo prvič objavljeni v javnosti.
  • 624 strani
  • 16 x 23 cm
  • mehka vezava