Skip to content Skip to footer

Zbogom, prostozidarji

19.90

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40406-2 Kategorija: Product ID: 27451

Opis

Ali se s prostozidarstvom približamo evangeliju ali se od njega oddaljimo? Ali nasprotuje Cerkvi ali je prostor, iz katerega lahko vstopimo vanjo?

Christophe Flipo na podlagi svoje lastne dvojne izkušnje odgovarja na zastavljena vprašanja in dileme. Prostozidar, ki se je po mnogih letih spreobrnil v katoliško vero, pripoveduje o veličini, a tudi o omejenosti tradicije, ki jo je imel iskreno rad, na koncu pa jo je presegel. Pripoved njegovega življenja ponuja živ in avtentičen pogled na gibanje, ki je tolikokrat predmet različnih fantazij.


Christophe Flipo je inženir informatike. Dolga leta je preživel kot prostozidar, znotraj lože je dosegel visoke stopnje, danes pa je navaden župljan. Skupaj z ženo sta razpeta med Londonom in severom Francije.

Med knjigami, ki so posvečene prostozidarstvu, ima delo Zbogom, prostozidarji, ki ga je napisal Christophe Flipo in prihaja sedaj med slovenske bralce, posebno mesto. Kot pove že naslov, ga je napisal nekdanji prostozidar, ki je osebno izkusil prostozidarska obredna uvajanja in pri njih iskreno sodeloval, na koncu pa ugotovil, da mu katoliško krščanstvo nudi tisto, kar je zaman iskal pri prostozidarjih.

Anton Stres v spremni besedi 
  • 112 strani
  • format: 13 x 19 cm
  • mehka vezava