Skip to content Skip to footer

Zgodba iz soseske

19.50 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40904 Kategoriji: , Product ID: 28521

Opis

Zgodba o vseh nas!
Dvanajsta knjiga ilustratorke Rocio Bonilla, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi, je očarljiva in zabavna zgodba o empatiji in čustvih, ki osvetljujejo življenje v skupnosti. Naključni dogodek povsem spremeni življenje v soseski, v kateri se sosedje do tedaj med seboj niso poznali in so se polni predsodkov raje brigali le zase. Imenitna pripoved o sobivanju in medsosedskih odnosih.
Slikanice Rocio Bonilla imajo po vsem svetu že več kot 300.000 bralcev. Tudi Zgodba iz soseske je že prevedena v več kot 20 jezikov. Avtorica je želela pripraviti projekt, ki bo govoril o izolaciji in pomanjkanju komunikacije kot posledicah načina sodobnega življenja v našem okolju, pa tudi o odnosu nezaupljivih ljudi in predsodkih – izkušnjah, ki smo jih po vsem svetu v »koronskih« letih doživljali na svoji koži. Tako je nastal portret sodobne družbe – soseske, v kateri živijo zelo različni protagonisti. Ker so ti protagonisti živali, nam to omogoča vzpostaviti čustveno distanco do obravnavanih tem, tako pa lažje spregovorimo o čemer koli – seveda tudi s pomočjo avtoričinega značilnega humorja.
Spoznamo vsakega od stanovalcev soseske in njegove razloge, zakaj nima stikov z drugimi sosedi. Vse dokler naključni dogodek ne izzove verižne reakcije, ki spremeni njihove odnose. Knjiga, po kateri bralci kar hrepenijo – mladi in starejši. Njeno dodano obilje pa so vrednote, ki vejejo iz nje: prijateljstvo, različnost, razumevanje, solidarnost, skupnost, sosedstvo in ekologija.

  • 40 strani
  • format: 23 x 29 cm
  • trda vezava