Skip to content Skip to footer

Zmagoslavno leto

39.90

Dodatne informacije

AVTOR

Šifra: 40956 Kategorija: Product ID: 31433

Opis

Osamosvojitvena zgodba naše države Slovenije
Slikovna monografija o dogajanju med 23. decembrom 1990 in 15. januarjem 1992, ko smo se izbrali samostojno, neodvisno in suvereno državo.
Kateri so bili ključni akterji, ki so nas popeljali na pot osamosvojitve? Kdo je iskal rešitve in sklepal kompromise? Kakšni so bili pogledi na samostojno Slovenijo? Kako so se Slovenci spopadali z izzivi, ki so bili pred njimi? Kateri so bili pomembni dogodki, dokumenti, odločitve, ki so zaznamovali prihodnost naše države? To le nekatera izmed vprašanj, ki jih odgovarjajo avtorji prispevkov, ki se spominjajo posameznih dni osamosvojitvenega leta. Strokovni pregled člankov je opravljala zgodovinarka dr. Andreja Valič Zver. Ob vsakem prispevku je QR koda, ki omogoča dostop do podrobnejšega besedila, objavljenega na spletni strani Urada vlade za komuniciranje   gov.si/slovenija30 .
Knjigo Zmagoslavno leto bogate slikovne priloge ter izjave prodornih posameznikov, ki so nam povedali, kako čutijo Slovenijo, kakšen odnos imajo do države in kaj ji želijo izbrani na njeni nadaljnji poti.
Knjiga je izšla v sodelovanju z Uradom Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

 

 

 

 

  • format: 19 x 26 cm
  • trda vezava