Skip to content Skip to footer

Zmešane kure

19.95 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40596 Kategorija: Product ID: 27883

Opis

Panika v kokošnjaku, slaba organizacija in izmikanje odgovornosti. Hm, a vas tole na kaj spominja?
Kako naj se zmedene kokoši odločijo, kako bodo rešile problem, ko pa je (kot radi rečemo) “ena bolj zmešana od druge”? Humorna prispodoba današnjega časa, zapakirana v otroško slikanico, ki deluje kot risanka. Odrasli bralci si ne bomo mogli pomagati, da nas kurji posli ne bi vsaj malo spomnili na politično dogajanje v današnjem času. Tudi v Sloveniji, ki je — ironično — ravno pravšnje, kokoškaste oblike.
V kurniku že od navsezgodaj vlada nemir. Beli petelin Marcel je izginil in tudi tolste Gertrude, rjave kokoši, ni nikjer. Kokošje občestvo se boji, da je bila na delu podlasica ali še kaj veliko hujšega – lisica! Belo-, rjavo- in črnopernatim kokošim ne ostane drugega, kot da se združijo in postrojijo. Velika operjena vojska, pripravljena na boj, bo v beg pognala še tako pretkanega plenilca. Najboljša obramba je namreč napad. A formiranje vojske je težje, kot bi mislili … Kako naj se vendar vrste oblikujejo, da bo upoštevana enakopravna delitev po spolu in barvi perja? Bo ognjevitim kokošim uspelo strniti vrste?
Slikanica na zabaven način govori o moči, demokraciji in mestu posameznika v družbi ter bralca sooči z vprašanji, ki se dotikajo tekmovalnosti, enakopravnosti in moči komunikacije.

  • 48 strani
  • format: 21 x 29 cm
  • trda vezava