Skip to content Skip to footer

Zvezdančice

26.90 

Dodatne informacije

AVTOR

Na zalogi

Šifra: 40677-2 Kategorija: Product ID: 28057

Opis

Jubilejna antologija priljubljene otroške pesnice Zvezdane Majhen.
Zbirka najlepših otroških ugank in pesmi sodobne slovenske pesmice Zvezdane Majhen je poklon pesnici ob njeni 70-letnici. V prečudoviti knjigi je doma poezija, ki združuje pesničino in bralčevo željo, da bi se približala lučki resnice in lepote, ki kot kresnička sveti v mrak neznanja in velikokrat preveč vsakdanjega vsakdanjika.
Zvezdančice združujejo radost razvozlavanja ugank, odkrivanje in sprejemanje sveta otroka in njegovega odraščanja ter čudenje stvarnosti, ki ni v lasti človeka, a vanjo vsi skupaj vse prevečkrat posegamo: si jo prilaščamo, jo  spreminjamo, namesto da bi jo najprej in predvsem občudovali. Preplet besed in podob skicira poteze sveta sodobnega otroka in drugih bitij, ki so nam, otrokom in odraslim, sosedje – le na drugem travniku ali v bližnjem gozdu ali na nebu živijo.
Ta preplet je nekaj posebnega, saj so za ilustracije poskrbele kar tri izvrstne umetnice in tako so Zvezdančice pravzaprav tri knjige v eni. Ob prebiranju besed je nujno, da se bralci potopijo tudi v podobe, ki odpirajo povsem nove dimenzije domišljije.

  • 132 strani
  • format: 21 x 24 cm
  • trda vezava s ščitnim ovitkom